Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Jens Back leder kårstyrelsen vid Åbo Akademi

Från 2015
Uppdaterad 02.02.2015 08:33.
Jens Back
Bildtext Jems Back
Bild: yle/Maud Stolpe

Teknologen Jens Back är ny ordförande för kårstyrelsen vid Åbo Akademi. Efter ett år i kårfullmäktge gav studentpolitiken mersmak

Visserligen tär ordförandeskapet på studierna, eftersom det här uppdraget i det närmaste är ett heltidsjobb, men å andra sidan ger det så mycket för framtiden.

Jens Back satt i kårfullmäktige för De rättvisa under 2014 och då han blev tillfrågad om han var intresserad av ett styrelseuppdrag var det ordförandeskapet som kändes mest attraktivt. Jens Back har inte varit partipolitiskt aktiv men han har en del erfarenheter från föreningslivet. Han är aktiv scout och var senaste sommar med på en stor internationell scoutkongress och där var det internationella scoutfrågor man fattade beslut om.

Ordförandeskapet för kårstyrelse innebär en hel del möten på olika nivåer och Jens Back hoppas också kunna hålla nära kontakt med studenterna, som ju är hans och styrelsens uppdragsgivare. Då det gäller de stora frågorna för studentkåren i Åbo räknar han med att den nya indelningen i fyra fakulteter kan medföra en hel del utmaningar. Då det sedan gäller avkoppling är det hemstaden Vasa som lockar och där är den stora avkopplingen att gå ut i naturen.