Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Wilhelmsson: Nu kommer jag att stiga av vid rätt metrostation

Från 2015
Uppdaterad 20.01.2015 17:09.
thomas wilhelmsson vid helsingfors universitets metrostation
Bild: Yle/Hanna Rundell

I dag, tisdag, invigdes Helsingfors universitets metrostation med pompa och ståt. En blåskvartett blåste en fanfar och den samlade publiken applåderar när stadsdirektör Jussi Pajunen överräcker den nya metrostationens skylt till Helsingfors universitets rektor Jukka Kola.

- Det är en stor ära att motta den här skylten. Ett 375 år gammalt universitet förtjänar en egen metrostation. Det är en fin födelsedagspresent, säger Kola.

Tidningen Metro rapporterade igår om att en bokstav föll bort ur det svenska namnet på en skylt och blev Helsingfors universite. Det var en praktisk miss som nu är åtgärdad.

- Men marknadsförningskampanjen ytterst välplanerad i och med att vi fick stor uppmärksamhet när en bokstav fallit bort på en av skyltarna, skojar Kola.

Universtitetets kansler Thomas Wilhelmsson drar, som många andra, på smilbanden när skylten överräcks.

- Det känns fantastiskt. Det här har vi väntat på i många år. Nu kommer jag att stiga av vid rätt station när jag åker metro också, säger han.

Metrostationen har hetat Kaisaniemi metrostation sedan den öppnade år 1995. Helsingfors stadsstyrelse beslöt i april 2014 att byta namn till det närliggande Helsingfors universitet.