Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Lasse Grönroos nya kläder

Från 2015
Uppdaterad 22.01.2015 10:02.
Efter Nio: Lasses nya kläder - Spela upp på Arenan

Det påstås att det är kläderna som gör mannen. När det kommer till Efter Nios nya reporter, Lasse Grönroos, har mannen och kläderna stagnerat kring år 1988.

Hårdrocksgrupper som Kiss och Mötley Crue har fått stå som förebilder då reportern Lasse Grönroos införskaffat sina kläder. Det handlar i praktiken om bändtröjor, svarta jeans, kedjor och patronbälten. Efter Nios stylist, Susanna Högström, tänkte – med all respekt för Grönroos nuvarande stil – piffa upp och hämta honom stilmässigt närmare nutid.

Högström tyckte att Grönroos kunde behålla de svarta jeansen. Utöver det kunde han välja mellan en "casual", "hipster" eller "sport" stil. Grönroos var själv skeptisk till alla alternativen, men mjuknade en aning mot slutet.

– "Casual"-utseendet kunde jag inte ens tänka mig gå klädd i där hemma. Den looken platsar kanske närmare på någon schlager-kväll på DTM. Jag kände mig riktigt fel i den. Den sportiga västen är något jag kunde ha haft i min garderob för 10 år sedan, men blått är inte riktigt min färg. Den blå denim-skjortan får jag inte till "rock n' roll" hur jag än vrider och vänder på saken. Det är mer bilmekaniker kanske?

Måste jag välja en så blir det nog hipster-looken. Vit skjorta är bra så länge jag inte behöver sätta den innanför byxorna med min mage. Flugan var också riktigt pigg och bomber-jackans färg är min stil fastän jag aldrig gått i bomber-jacka tidigare. De för mina tankar till nynassar... Men jag tror jag tar hipster-attiraljerna nästa gång jag skall på uppdrag. Jag känner mig nog fortfarande bekvämast i mina bändtröjor, konstaterar Grönroos.

Läs också: "Du är ful!"

Efter Nio om självkänsla och självförtroende, torsdagen den 22 januari kl. 21:00 i Yle Fem och på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan