Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mourinho: "Cech, Courtois och Neuer är bäst i världen"

Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Thibaut courtois glänser i ligacupen
Bildtext Thibaut Courtois är enligt sin tränare en av världens tre bästa.

En utmärkt målvaktsinsats av Thibaut Courtois förde Chelsea närmare finalen i ligacupen. Enligt tränaren José Mourinho spelar två av världens tre bästa målvakter i Chelsea.

Mourinho har på fyra matcher aldrig förlorat mot Liverpools tränare Brendan Rodgers. Och efter oavgjort i den första semin är det fördel Chelsea i kampen om en finalplats i den engelska ligacupen.

Det första semifinalmötet i Liverpool slutade 1-1. Eden Hazard gav Chelsea ledningen på straff i den första halvleken och efter paus kvitterade Raheem Sterling för Liverpool.

Hemmalaget spelade bra i den första matchen och var närmare segern. Men Thibaut Courtois var utmärkt i Chelseas mål och kryss betyder att Chelsea inför returen i London nästa vecka är ännu klarare favorit att ta sig till finalen på Wembley.

- Det finns fullt med bra målvakter i Premier League, men jag tycker att vi har de två bästa i Courtois och Petr Cech. Världens tre bästa målvakter är Cech, Courtois och Manuel Neuer, sade José Mourinho.

Chelsea har bara förlorat en av lagets åtta senaste matcher mot Liverpool och Brendan Rodgers vet fortfarande inte hur det känns att slå Mourinho. Ändå är Liverpooltränaren optimist inför returen.

- Det här förstärker min känsla att vi kan åka till Stamford Bridge och få resultatet vi behöver, sade Rodgers.

I den andra semifinalen ställs Tottenham mot League One-laget Sheffield United. Det första mötet spelas i kväll.