Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ambulansstrul drabbar seniorverksamheten i Ingå

Från 2015
Uppdaterad 21.01.2015 10:40.
Lönnebergas skylt i Ingå. Bakom skymtar den äldre delen av servicehemmet till vänster.
Bildtext Seniorverksamheten har tillfälligt flyttat till Lönneberga.
Bild: Yle/Marica Hildén

Problematiken kring var ambulanspersonalen ska hålla till drabbar seniorerna i Ingå. De äldre får nämligen åtminstone tillsvidare hålla till i servicehuset Lönneberga.

Samhällstekniska nämndens ordförande Peter Siggberg (SFP) säger att kommunen i snabb takt utreder var seniorverksamheten kan placeras eftersom Rönndahls villa på Läkarvägen används av ambulanspersonalen.

- Vi är väldigt måna om att de ska få en hygglig lokal där de trivs, säger han.

Han säger att före detta kommungården Wilhelmsdal kunde vara ett alternativ för seniorverksamheten.

Vattenskada i baracken överraskade

En vattenskada gjorde att de nya lokalerna inte kunde tas i bruk och i stället har ambulanspersonalen nu tillfälligt använt den så kallade Rönndahls villan på Läkarvägen som bas.

Peter Siggberg säger att de tillfälliga arrangemangen för ambulansverksamheten kräver att ett det byggs ett garage för ambulansen vid Rönndahls villa. Garaget ska byggas i brådskande ordning.

- Garaget behövs för att hålla ambulansen varm och dess rutor isfria.

Leverantör ersätter

Vattenskadan i de nya barackerna orsakades av en boiler som exploderade. Siggberg säger att en boiler av den sorten inte ens hörde till leveranspaketet.

Han säger att leverantören av barackerna sannolikt kommer att stå för all de kostnader som problemen orsakar för Ingå kommun. Hurdana summor det handlar om är ännu oklart.

- Hurdana summor det rör sig om är ännu oklart. Kommuningenjören Ilmari Viljanen ska räkna ut kostnaderna, säger Siggberg.

Peter Siggberg säger att kommunen senast i maj måste hitta en slutlig lösning på ambulansproblematiken.

Läckage förstörde barack