Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangöbor och raseborgare missnöjda med servicen

Från 2015
Uppdaterad 21.01.2015 16:44.
Bildtext Hangö får sämst betyg i undersökningen

Hangöborna och raseborgarna är minst nöjda med den kommunala servicen jämfört med 71 andra städer i Finland. Det visar en undersökning som gjorts av bolaget EPSI Finland.

Hangö fick indexet 53,4. Ett index under 60 visar att invånarna anser att den kommunala servicen är mycket dålig.

Raseborgs stad ligger inte mycket bättre till när man ser på vad invånarna tycker om servicen. Raseborg ligger på näst sista plats i undersökningen. Resultatet ger indexet 54,2.

Lojoborna nöjdare

Bland de västnyländska städerna som var med i undersökningen är invånarna i Lojo mest nöjda med den kommunala servicen. Lojos index föll på 64,0. Det berättigar till en 58:e plats i rankingen.

Medeltalet för de 73 kommuner och städer som tagits med i undersökningen är 67,4.

Ett index mellan 60 och 75 tyder på att invånarna tycker servicen är försvarlig eller nöjaktig. Ett index mellan 75 och 100 tyder på att invånarna anser att servicen är bra eller mycket bra.

Birkala nära Tammerfors har de mest nöjda invånarna. Kommunens index i år är 83,2. Helsingfors kom på en nionde plats med indexet 71,2.

Ingå och Sjundeå inte med

Ingå och Sjundeå var inte med i undersökningen eftersom antalet tillfrågade var för litet.

Uppgifterna samlades via telefonsamtal. Ungefär 10 000 deltog i undersökningen. Deltagarna var individer bosatta i Finland mellan åldern 18 och 79 år. Felmarginalen är 3 indexpoäng.

Här kan man läsa rapporten på finska.