Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Svenskfinlands smaskigaste hemlis avslöjad

Från 2015
Uppdaterad 22.01.2015 00:43.
Krista Siegfrids pressbild.
Bildtext Krista Siegfrids tackar inte alltid ja.

Frillan och Prillan från Stiftelsen ringde upp Krista Siegfrids för att prata om programmet Tähdet, tähdet och annat hon sysslat med. De trodde att det skulle bli en vanlig intervju – de hade så fel. Förbered dig för dagens smaskigaste finlandssvenska hemlis.

I år deltar Krista Siegfrids i andra säsongen av musikprogrammet Tähdet, tähdet som går ut på att hitta Finlands bästa artist. Artisterna måste gå utanför sitt bekvämlighetsområde och uppträda med en ny genre varje vecka.

- Jag ser inte alls fram emot den där operadelen, jag kan inte alls sjunga opera ... Man vill ju inte att det ska bli ett stort skämt, men det blir det säkert, säger Krista.

Bara pina blir det ändå inte.

- Det ska faktiskt bli roligt och utmana sig själv och testa på nya galna saker, tillägger hon.

Programmet består av åtta avsnitt och kör igång den 1 mars.

Stora beslut

Föga överraskande är Tähdet, tähdet inte det enda programmet som Krista har blivit ombedd att delta i. Men alla program känns inte alltid rätt, och någon gång måste man tacka nej – fast det skulle handla om något jättestort. Det är engelska som gäller för Krista och att sjunga på finska eller svenska tilltalar helt enkelt inte. I år innebar den här principen ett enormt beslut.

- Nu avslöjar jag hemlisar här, men det är faktiskt så att jag har blivit förfrågad till Melodifestivalen i Sverige, men de vill att jag ska sjunga på svenska, så jag tackade nej, avslöjar Krista.

Melodifestivalen är ju som bekant Sveriges jakt på ESC-representant.

- Jag skulle ha deltagit i årets Melodifestival. Fattar ni det? Det skulle ha varit jätteroligt, men det var bara inte rätt låt, säger Krista.

- Det måste kännas bra, det måste kännas rätt, för annars gör man inte ett bra framträdande heller, konstaterar hon.

Alla beslut är ändå inte alltid lika svåra – några är faktiskt riktigt enkla. Det handlar inte alltid om förfrågningar till musikprogram.

- Jag har tackat nej till ganska många program. Jag kan säga att jag har tackat nej till alla matlagningsprogram, där hör jag nog inte alls hemma, säger Krista.

Förutom matlagningsprogram tackar Krista också nej till bröllops- och barnvaktsprogram.

Jo, tack!

Tähdet, tähdet blir inte det enda vi ser av Krista i tv. Men i vilket program vet hon ännu inte.

- Det beror ju på vad som dyker upp … Jag går alltid enligt känslan. Det som känns roligt, det som jag känner att ger mig någonting och utmanar mig på något plan, säger Krista.

Krista håller också som bäst på att slutföra sin nya skiva – jo, tack säger vi! Arbetet med skivan har varit en lång process och hon har jobbat på den sedan ifjol.

- Jag har helt sjukt mycket låtar, så nu ska jag börja med det här ”kill my darlings”-skedet.

Det ska bland annat bli mindre party-låtar i jämförelse med hennes debutalbum Ding Dong. Vi får lov att vänta och se vilka andra överraskningar Krista kommer med. En sak är ändå säker – Krista sjunger på engelska.

- Jag har ganska mycket historier att berätta och många låtar är sjukt ärliga och personliga … Kanske Krista har blivit lite vuxnare och mognare, säger Krista om sig själv.

Skivan kommer att släppas i år och första singeln är på kommande.