Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mer verksamhet planeras i Unccan i Ingå

Från 2015
Uppdaterad 22.01.2015 10:27.
Ungdomsgården i Ingå.
Bildtext Unccan i Ingå ska ha senare öppettider.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Det finns planer på att från augusti 2015 ha ungdomsgården Unccan i Ingå mer öppen så att föreningar med fokus på barn och unga får möjlighet att använda gården då kommunen inte har öppet där.

Dessutom kunde öppettiderna vid Unccan och församlingens ungdomsgård koordineras, så de inte har öppet samtidigt.

I onsdags (21.1.2015) beslutade bildningsnämnden i Ingå också att ungdomarna själva kunde planera och arrangera ungdomskvällar under ledning av ungdomsledaren och att ungdomsverksamheten kunde börja erbjuda praktikplatser.

Kommunen har en heltidsanställd ungdomsledare. För att se till att öppettiderna kan hållas har kommunen dessutom haft två timanställda som har arbetat omkring 59 timmar under en fyraveckorsperiod.

Nu ska kommunen anställa en person på deltid till verksamhetsåret 2015 med i medeltal 68 arbetstimmar under en fyraveckorsperiod.

Med tanke på säkerheten är det ändamålsenligt med två anställda på ungdomsgården då den håller öppet.

För att ungdomsledaren inte ska behöva arbeta varje lördag kan det ibland dessutom behövas en resursperson.

Artikeln korrigerades 22.1.2015. På grund av ett tryckfel i kommunens beredning inför bildningsnämndens möte stod det att öppettiderna för Unccan förlängs på fredagar och lördagar. Men öppettiderna är de samma som förut, det vill säga tisdagar och torsdagar klockan 18-21 samt fredagar och lördagar klockan 18 och 23.