Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Härtull på poäng igen – Frenzel i fruktansvärd form

Från 2015
Uppdaterad 25.01.2015 09:14.
Eric Frenzel, Sapporo, januari 2015
Bildtext Eric Frenzel kung av Sapporo.
Bild: EPA / All Over Press

Det blev ingen upprepning av säsongsbästa från gårdagens tävling, men världscuppoäng fick Jim Härtull med sig också idag. Eric Frenzel fortsätter i sin tur dominera nordisk kombination – segern i Sapporo var hans femte på raken.

Igår blev det en 21:a plats för Jim Härtull – idag fick han nöja sig med att vara bland de sista på världscuppoäng. Härtull bättrade på två placeringar efter backen och åkte in en 28:e plats.

– I backen gick det inte helt enligt planerna, men skidåkningen var betydligt bättre. Det känns som om det blir bättre och bättre för varje tävling, säger Härtull i förbundets pressmeddelande.

Jim Härtull, 2009
Bildtext Jim Härtull nöjd med skidformen.
Bild: Barbara Gindl / EPA / All Over Press

– Nu väntar en tävlingspaus som jag använder till att träna och också delta i någon skidtävling. Formen byggs nu sakta upp mot VM i Falun.

Den bästa finländaren i grenen de senaste säsongerna, Ilkka Herola, låg 17:e efter backmomentet, men gav sig aldrig ut i skidspåret på grund av hälsobekymmer.

Frenzel dominerar

Segern gick i vanlig ordning till Eric Frenzel som nu vunnit de fem senaste världscuptävlingarna. Tysken var tvåa efter backen och vann med 1,8 sekunders marginal till hemmahoppet Akito Watabe.

Trea var Taylor Fletcher som stod för en mäktig skidprestation. Amerikanen låg endast 28:e efter backen men öste på rejält i spåret.

Japanen Watabe är nu tvåa i den totala världscupen bakom överlägsna Frenzel. Watabe passerade Frenzels landsman Fabian Riessle som var elva i dagens tävling.

Resultat:

1. Eric Frenzel GER 27.14,0
2. Akiko Watabe JPN + 1,8
3. Taylor Fletcher USA + 3,5
4. Håvard Klemetsen NOR + 12,3
5. Yoshito Watabe JPN + 15,8
6. Johannes Rydzek GER + 18,9
-------------------------------------
28. Jim Härtull FIN +2.18,3
Ilkka Herola FIN DNS