Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Crucified Barbara firar jubileumsår med P3 Guld-vinst

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Crucified Barbara
Bildtext Nicki Wicked och Ida Evileye i gruppen Crucified Barbara, Sveriges bästa rock-, och metalgrupp år 2015.

Åtta av de nio pokaler som delades ut under årets upplaga av P3 Guld i Göteborg gick till kvinliga artister. En av priskategorierna har varit speciellt mansdominerad under åren, nämligen Årets rock/metal. Nu blev det ändring i den saken.

Kjell från Supernova träffade hälften av gruppen Crucified Barbara i Stockholm efter galan för att prata om svettiga spelskjortor och det senaste albumet In The Red.

- Med det nya albumet kände vi att vi hade en chans att vinna i år. Vi har varit nominerade tidigare men då var vi inte ännu redo, berättar trummisen Nicki Wicked.

Det är exakt 10 år sedan debutskivan släpptes och under åren har, enligt bandet själv, framför allt låtskrivandet utvecklats enormt mycket.

- Vi gör helt enkelt bättre låtar nu, och det märks att människor i branschen tar oss mera på allvar, säger gruppens basist Ida Evileye.

Metal-scenen har tidigare nästan uteslutande bestått av män och då Crucified Barbara startade spelades hårdrock och metal mest på replokalsnivå av tjejer.

- Nu ser det helt annorlunda ut. Det händer att flickor kommer upp efter en spelning och berättar att de blivit inspirerade att spela hårdrock av oss. Det känns alltid lika bra.

Crucified Barbara

Fick byta festkläder i sista sekund

Peter Tägtgren, frontman i metal-bandet Pain, har sagt att det bästa med att ha kvinnor med i bandet är att det inte luktar lika illa i turnébussen då.

- Ha ha, det kanske stämmer, men nog luktar vi också. När vi skulle iväg på P3 Guld-galan tänkte jag ta på mig en spelskjorta jag hade i garderoben. Den luktade så illa att jag inte ville vara nära mig själv så jag fick byta kläder i sista sekund, skrattar Nicki.

Vårens och sommarens konserter är redan bokade och till hösten hoppas Crucified Barbara få dra iväg på turné med något annat band.

- Om chansen ges och rätt band erbjuds åker vi gärna. Det hade varit kul att få värma upp något av de riktigt stora namnen i genren. Typ Metallica eller Judas Priest, funderar Ida.