Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Östkusten i USA kan få en meter snö

Från 2015
Människor hamstar inför snöstormen
Bild: rtv

Gatorna på Manhattan har varit kusligt öde de senaste timmarna och invånarna bunkrar livsmedel så att köerna ringlar sig utanför en del affärer.

Skolorna i de drabbade delstaterna stängde i förtid och hundratusentals amerikaner lämnade sina arbetsplatser för att hinna undan stormen.

Omkring 7 000 flyg har redan ställts in och åtminstone flygfältet La Guardia i New York kommer att vara stängd på tisdag. Den amerikanska flygtrafiken väntas halta återstoden av veckan.

Också New Yorks metro har stängt. Det är första gången någonsin det sker på grund av snöfall.

Stadens borgmästare Bill de Blasio höll presskonferens på måndagen och betonade att det gäller att förbereda sig för det värsta.

- Var försiktiga. Vi har mycket framför oss. Detta är lugnet före stormen. Ovädret kommer att nå oss fort och obarmhärtigt. Vi måste vara förberedda, sade borgmästare de Blasio.

De Blasio bad också New Yorkborna att hjälpa varandra.

- Ta hand om era grannar, ta hand om äldre människor, handikappade och hemlösa. Det kan vara du som räddar en medmänniska. Jag ber er att ta er tid för att ta hand om varandra.

Av storstäderna förväntas Boston drabbas värst. Man förutspår att upp till en meter snö kommer att falla över Boston. New York antas komma en smula lindrigare undan - prognosen talar om ungefär en halv meter snö.