Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

I Pargas kan du fixa ett sommarjobb på två timmar

Från 2015
Uppdaterad 28.01.2015 20:22.
Korgar med jordgubbar
Bild: Yle/Roger Källman

Evenemanget där potentiella arbetsgivare träffar arbetssökande, Starta säsongen 2015, går av stapeln i Pargas idag, onsdag. På plats i stadshuset ikväll finns lokala företag som erbjuder säsongsbetonat arbete över sommaren.

För den som är intresserad av vad som står till buds på arbetsmarknaden är det här ett ypperligt tillfälle, berättar John Forsman från Arbets- och näringsbyrån.

-Arbetsgivare är på plats och redo att berätta för de intresserade om hurdana arbeten de kan erbjuda och hur det är att arbeta med just de arbetsuppgifterna.

Forsman ser det inte som en omöljighet att någon kunde säkra en anställning redan ikväll.

-Är man tillräckligt motiverad och intresserad och arbetsgivaren anser att man är en lämplig person kan det vara nära till hands att man får ett jobb, redan ikväll.

Jenni Lindroos och John Forsman.
Bildtext Jenni Lindroos och John Forsman för samman arbetssökande och potentiella arbetsgivare i Pargas.
Bild: Yle/Lotta Sundström

Populärt evenemang

Förra året deltog 13 företag och över 200 ungdomar och flera företag hittade säsongsarbetare under kvällen. Evenemanget har varit populärt, säger Jenni Lindroos, verksamhetsledare för Pargas stads ungdomsverkstad Aktiva.

-Det är fjärde året vi ordnar det här och intresset har varit jättestort. Tidigare har vi ordnat det främst för vår egen målgrupp, unga under 29 år, men i år riktar vi oss till alla som söker säsongsarbete, berättar Lindroos.

Allt fler ungdomar i Finland går utan varken jobb eller studieplats och Pargas är inget undantag. Kring 100 ungdomar i Pargas var arbetslösa i slutet av år 2014.

Evenemanget Starta säsongen 2015 arrangeras av Åbolands arbets- och näringsbyrå, Bron-projektet och Pargas stads ungdomsverksatd Aktiva.

Starta säsongen 2015 arrangeras onsdag 28 januari klockan 17-19 i Pargas stadshus fullmäktigesal.