Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Innostamo ska få barnfamiljerna att må bättre

Från 2015
Bild: Yle/ Hanna Sjöström

Borgå vill samarbeta med tredje sektorn och stadsborna för att göra livet lite bättre för barnfamiljerna. Nu efterlyser staden konkreta förslag.

På Campus i Borgå ordnas den 26 februari ett planeringsmöte som går under namnet Innostamo. Tanken är att fundera på hur staden i samarbete med tredje sektorn och Borgåborna kan öka barnfamiljernas välbefinnande och delaktighet.

I mötet deltar personer som jobbar med barnfamiljer, föreningsaktiva, representanter för församlingarna och skolorna, frivilliga, föräldrar och andra invånare.

– Vi har många goda exempel på samarbete mellan staden och föreningar här i Borgå, som familjecaféer och barnpassningstjänster. Vi hoppas få hitta flera motsvarande konkreta sätt att samarbeta, säger planerare Mervi Makkonen.

Gratis att vara med

Teman under mötet kommer att vara barnens rättigheter, delaktighet, stöd för föräldrar i vardagen, samt hur barnfamiljer kan uppmuntras till gemenskap genom aktiviteter, motion och kultur.

Deltagarna får också information om Penningautomatföreningens understödsprogram Emma & Elias som koordineras av Centralförbundet för barnskydd. Också Borgå social- och hälsovårdssektor har ett understöd som föreningar kan söka.

Dessutom blir det en idéverkstad för att få fram förslag på hur barnfamiljernas välbefinnande kunde förbättras i praktiken.

Anmälan till Innostamo ska göras på förhand senast den 23 februari. Här kan du anmäla dig. Det är gratis att delta, och trots att tillställningen går på finska kan man också diskutera på svenska.