Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Vapaavuori om toppjobb: Stubb stöder mig helt och hållet

Från 2015
Uppdaterad 30.01.2015 11:55.
Jan Vapaavuori.

Näringsminister Jan Vapaavuori (Saml.) bekräftar på sin Facebooksida att han är intresserad av posten som chefdirektör vid Europeiska investeringsbanken, EIB.

Europeiska investeringsbanken är EU:s finansieringsinstitut. Alla EU-länder är dess medlemmar och aktieägare.

- Jag har i mina olika uppgifter lärt mig att det inte lönar sig att kommentera halvfärdiga saker. Det gäller också i detta fall. Ingen har ännu utnämnts till någonting. Några påpekanden är ändå på sin plats. För det första tas tjänsten emot den 1.9. I fall jag skulle bli utnämnd, skulle jag inte vara på väg någonstans under denna valperiod. Jag skulle slutföra mina uppgifter också i sådana fall.

Enligt ett rotationssystem är det den här gången Finlands regering som avgör vem som får den här posten. Enligt Vapaavuori är det frågan om ett mycket betydande och intressant uppdrag, som också skulle vara utvecklande för honom själv på många sätt.

- Jag har talat med statsminister Stubb om möjligheten att övergå till denna uppgift och jag gläder mig åt hans fulla stöd. Ytterligare kommentarer är aktuella först om saken går vidare på ett för mig fördelaktigt sätt. Det är ändå viktigt för mig att jag hederligt slutför mina nuvarande uppgifter, säger Vapaavuori.

Statsminister Alexander Stubb Stubb själv säger att han kommenterar saken under eftermiddagen.

Stubb befinner sig som bäst i Uleåborg, där han deltar i ett så kallat värdeseminarium tillsammans med sex andra partiledare. Under seminariet diskuterar man bland annat om hurdana värden det finns i dagens politik.

Läs också:
Toppjobb för Vapaavuori?

Diskussion om artikeln