Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Elvis Presleys sambo på Vegatoppen

Från 2015
Uppdaterad 03.02.2015 13:04.
Jannike Sandström och  Linda Thompson.
Bildtext Jannike som gick rak upp på första plats med text av Linda Thompson.
Bild: Mark de Rosso

Det blev en händelserik vecka på Vegatoppen. Fredrik Furu och Benjamin föll ut från listan och i stället kom UMK aktuella Satin Circus in på en sjätte plats.

Den största överraskningen var dock Jannike som gick rakt in på en överlägsen första plats som utmanare. Tack vare kontakter via en av Jannikes producenter i Sverige, Douglas Carr, så fick Jannike chansen att träffa Elvis Presleys sista sambo Linda Thompson i hennes hem i Malibu. Thompson har också blivit känd för sina texter som hon skrivit för bl.a. Celiné Dion, Backrstreet Boys och Whitney Huston.

4 år med Elvis

Då Jannike steg in i Thompsons vardagsrum såg hon först ett stort vitt piano och sedan väggar som var fyllda med privata bilder av t.ex. Bill Clinton, Barbra Streisand, Mel Gibson och naturligtvis Elvis Presley som var hennes pojkvän i 4 år.

Med sig hade Jannike en låt som hon började nynna på¨och Thompson blev direkt förtjust i melodin och lovade skriva en text till den.

Inre frid

- Thompson mailade mig texten och skrev att den handlar om nånting viktigt som Elvis lärde henne, något han ofta pratade om – inre frid. Redan titeln Hallowed Ground säger mycket. Elvis behövde säkert ro i själen då hans liv var mycket turbulent. Det är en ära att få sjunga hans tankar, säger Jannike!

Så föddes ”Hallowed ground” som är etta på Vegatoppen den här veckan.

Mångsidig körflicka

Jannike är en erfaren musiker och sångerska som varit med länge. Hon uppträdde första gången som 3-åring och har under hela sitt liv fungerat som solist, musiker, musikalisk ledare och arrangör. Hon är utbildad musikmagister från Sibelius-Akademin och har körat bakom bl.a. Peter Jöback, Jukka Poika, Loreen, Jari Sillanpää, Jennifer Brown, Robin och Katri Helena. Jannike kom nionde i finska Idols år 2008. "Hallowed Ground" fick sin premiär på Joulu Mielelle-konserten som arrangerades av Lastenklinikoiden Kummit r.y.

Mer om ämnet på Yle Arenan