Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Zyskowicz: Paatero skötte arvodesfrågan uselt

Från 2015
Ben Zyskowicz
Bild: Yle

Samlingspartiets riksdagsman Ben Zyskowicz riktar hård kritik mot utvecklingsminister Sirpa Paatero (Sd) för hennes sätt att sköta den omstridda frågan om styrelsearvoden i statsbolag.

Paatero, som ansvarar för det statliga ägandet, skötte ärendet otroligt dåligt, sade Zyskowicz i Yles program Morgon-tv på lördagen.

Paatero borde överhuvudtaget aldrig ha godkänt förslaget att höja arvodena för styrelsemedlemmarna i Fortum, säger Zyskowicz.

- Det att hon senare drog tillbaka beslutet, då det blev politiskt rabalder kring frågan, visar bara att ministern handlade mycket oskickligt.

För några dagar sedan meddelade minister Paatero att statsbolagen bör följa en ersättningspraxis som är rimlig med tanke på det ekonomiska läget i samhället.

Finländarna säger nej till höjda arvoden

En enkät i dagens nummer av tidningen Savon Sanomat visar att en majoritet av finländarna motsätter sig höjda arvoden för styrelsemedlemmar i bolag där staten har majoritet.

63 procent ansåg att arvodena borde sänkas, en tredjedel skulle hålla dem på nuvarande nivå och bara fem procent ansåg att det finns skäl att höja ersättningarna för styrelsemedlemmarna

Diskussion om artikeln