Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

PSS närmar sig tabelltoppen

Från 2015
Uppdaterad 31.01.2015 12:33.
Borgålaget PSS:s flickor tog finska mästerskapet i innebandy 2014
Bildtext (Arkivbild.)
Bild: Yle/Eivor Lindholm

Efter en svår och motig inledning på säsongen har Borgålaget PSS sakta men säkert fått fason på spelet i damernas innebandyliga. I fredags inkasserade laget igen en vinst.

Hela 17 poäng av 20 möjliga i de tio senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Formkurvan ligger högt och PSS är helt klart ett lag att räkna med i damernas innebandyliga i år.

På fredag kväll var det dags för hemmamatch i Aurorahallen, och tabellnian Erä III från Helsingfors stod för motståndet. De två första perioderna gick helt och hållet PSS väg, och det stod redan 3 - 0 på tavlan, efter två mål av Linda Törnqvist och ett av Eerika Suominen.

I den tredje perioden kom också bortalaget Erä III in i matchen och lyckades näta tre gånger. Försprånget var ändå för stort och då också PSS Fanny Holmberg lyckades få bollen i mål, så var det Borgås innebandystolthet som tog hem båda seriepoängen. Slutställningen blev alltså en knapp 4 - 3 seger för PSS. Linda Törnqvist blev vald till matchens bästa spelare.

PSS ligger nu på fjärde plats i tabellen. Nästa match spelar de på hemmaplan mot tabellettan SB-Pro, söndagen den 1 februari.