Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Dags att bege sig ut - Helt åt skogen

Från 2015
Uppdaterad 24.03.2016 10:29.
Helt åt skogen
Bildtext Yle Åbolands Annika Holmbom och Folkhälsans Patrik Berghäll är redo att ta sig ut i skogen.
Bild: Yle/Annika Holmbom

Skulle du vilja veta mer om olika friluftsmöjligheter i Åboregionen? Funderar du på att bege dig ut, men kommer inte till skott? Yle Åboland och Folkhälsans Förbund gör en friluftsserie just för dig!

- Idén är att inspirera folk till att röra på sig mer utomhus, berättar Patrik Berghäll, friluftsguide på Folkhälsan i Åbo.

Ungefär en gång i månaden på våren och hösten beger sig Yle Åboland ut tillsammans med Patrik Berghäll för att utforska olika friluftsområden i Åboregionen. Det blir turer i skärgården, i skogen och stadsmiljön. Idén är att det ska vara enkelt och lättillgängligt.

Seriens innehåll sammanställs sedan på webben i ljudinslag, bilder och filmer. Dessutom lägger vi ut listor på saker som kan vara bra att ha med sig och information om platserna. Webbartiklarna finns kvar hela året, så att man kan gå in på sidorna och få inspiration och tips inför en tur.

Under seriens gång vill vi också gärna höra från publiken. Gjorde ni turen vi gjort? Funkade det? Finns det andra fina ställen som är värda att uppmärksamma?

Kommentera gärna och skicka också in bilder till oss radiovega.aboland@yle.fi eller lägg ut på Instagram, Twitter och Facebook med hashtaggen #heltåtskogen.

Tagga gärna oss med @yleaboland, så publicerar vi också era bilder.