Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgåbo, säg din åsikt om fusioner

Från 2015
Uppdaterad 03.02.2015 09:24.
Hus vid Borgå å
Bildtext Säg din åsikt om kommunsammanslagningarna!

Borgåborna har nu sin chans att säga sitt om kommunsammanslagningarna i regionen. Staden samlar in invånarnas och andra intressentgruppers åsikt på webben

Styrningsgruppen för utredningen av kommunsammanslagningar i östra Nyland har begärt kommunerna besluta om de vill fortsätta sammanslagningsutredningen. Fullmäktigena i alla kommuner som har deltagit i sammanslagningsutredningen sammanträder samtidigt onsdagen den 4 mars för att besluta om ärendet.

Åsikterna samlas in till mitten av februari

Borgå stad har tillsammans med Askola, Borgnäs, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom och Sibbo gjort en sammanslagningsutredning enligt kommunstrukturlagen. Sammanslagningsutredningens slutrapport och utkastet till ett avtal om sammanslagning blev färdiga i december.

Respons kan också lämnas in i skriftlig form på servicekontoret Kompassen (Krämaretorget B).
Du kan berätta din egen åsikt fram till den 17 februari. Borgå stadsstyrelse lägger till fullmäktige fram ett förslag om fortsättningen måndagen den 23 februari.

Det kommer att upprättas en sammanställning av invånarnas och intressentgruppernas åsikter och synpunkter. Sammanställningen ges till stadsstyrelsen och fullmäktige och den kommer också att publiceras som bilaga till organens föredragningslista på stadens webbtjänst.