Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Troja hjälper unga att hitta sin egen väg

Från 2015
Uppdaterad 04.02.2015 06:19.
Johanna Rosenqvist på ungdomsverkstaden Troja.
Bildtext Draken på skåpet har målats av ungdomarna som deltar i dagsverksamheten på ungdomsverkstaden Troja berättar ungdomsarbetaren Johanna Rosenqvist.
Bild: Yle/Jesper Alm

Ungdomsverkstaden Troja i Åbo stöder och hjälper unga som har svårt att hitta sin plats i samhället. Vid ungdomsverkstaden får man hjälp och stöd hur man kan förverkliga sina egna drömmar.

Enligt uppsökande ungdomsarbetare Johanna Rosenqvist är det viktigt att stöda ungdomarna då det i dag inte är så lätt att slå sig framåt och pressen från familj och samhället kan vara stor.

- Idag läggs det en enorm press på ungdomarna och många känner att det är svårt att klara alla de krav man har, säger Rosenqvist. Vi hjälper ungdomarna att hitta sin egen väg och försöker förhindra dem att inte välja det lätta alternativet och inte göra någonting alls.

Nittonåriga Anna är en av de ungdomar som har hittat till Troja och fått hjälp med att söka arbete samt fått ett stöd i vardagen.

- Tanken var att jag efter gymnasiet skulle ha haft ett mellanår då jag arbetade, säger Anna. Men det var svårare än jag trodde att hitta arbete så jag kom hit till Troja.

På Troja har Anna fått hjälp och information om vem man kan ringa då det gäller att hitta arbete och hitta en väg bland alla studiealternativ.

- Jag överraskades hur svårt det verkligen var att veta vem man ska ringa då man vill hitta ett jobb, säger Anna. Via stödet som Troja har gett mig så ser framtiden med ens lite ljusare ut.

Ungdomsarbetaren Johanna Rosenqvist och Anna intervjuades i tisdagens God Morgon Åboland.

Radio Vega Åboland: Troja hjälper unga att hitta sin egen väg

Programmet är inte längre tillgängligt