Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Lenita Airisto om kvinnoenergi och män

Från 2006
Uppdaterad 22.02.2017 09:42.
Lenita Airisto och Ingvar S. Melin samtalar med Bettina S - Spela upp på Arenan

Lenita Airisto är en färgstark person som väcker starka känslor. Hon är feminist, diplomekonom och författare. Hon inte rädd att ta plats, både som kvinna och i sin yrkesroll.

Airisto har skrivit flera böcker om ekonomi och hon har varit verksam inom branschen i över 50 år. Hon har också jobbat som programledare i TV.

Bettina träffar Lenita Airisto och hennes förre man Ingvar S Melin på Hanken 2010. Airisto och Melin har fortsatt vara goda vänner och diskuterar med Bettina om hur de träffades och hurudana de var som unga.

Ingvar och Lenita träffades på restaurang Botta när hon behövde en kärlek till valborg. Ingvar S. Melin blev överväldigad av Lenita Airisto. Hon såg bra ut, men dessutom rörde det sig hela tiden i övre våningen.

Ingvar hjälpte henne att lära sig svenska så hon kunde söka in till Hanken. Hon reste till Stockholm och jobbade, och kom sedan in på Hanken, där hon utbildade sig till diplomekonom.

Att vara till lags är skrämmande för mig!

Lenita Airisto

De talar också om hennes karriär och hennes kamp för starka åsikter och kvinnor. Jutta Urpilainen och Liisa Jaakonsaari får berätta sina åsikter om Lenita.

Lenita är glad att hon fått omge sig med intelligenta män och har haft ett fantastiskt liv.

Lenita Airisto om hur man skall vara i kontakt med sin kvinnliga energi - Spela upp på Arenan

Lenita Airisto träffar Bettina Sågbom i hennes tv-soffa 2002.

Lenita har skrivit en bok om honenergi, eller kvinnoenergi. Hon berättar om hur viktigt det är att alla kvinnor är i kontakt med sin honenergi.

Själv säger sig Lenita ha närmast ett överflöd av denna energi. Dessutom tycker hon att det är ganska underbart att vara sig själv. Speciellt bra trivs hon med att inte behöva fästa sig vid varken män eller nederlag. En attityd som fått många att ogilla henne, men som samtidigt också gjort henne både respekterad och beundrad.

Lenita diggar nakna män och Jörn Donner - Spela upp på Arenan

Lenita Airisto berättar också om sitt professionella förhållande till Jörn Donner. Och om att hon sett honom totalt naken på filmduken. Män är som vackrast nakna, påpekar hon.