Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Vad gör polisen?

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Här är polisen - Spela upp på Arenan

Hur blir man polis? Och vad gör en polis riktigt? I dessa reportage bekantar vi oss med polisutbildning, trafikrazzior och polisens vardagliga arbete.

I reportaget Här är polisen presenteras polisens arbete 1963. Vi börjar med trafikpolisen som står mitt på Kajsaniemigatan. Sedan beger vi oss till polisskolan där de unga männen som skall bli poliser lär sig om inbrott, gifter, mord. Man lär sig att skjuta och att köra bil. Polisstyrkan är alltid lika stark som den svagaste länken, så det gäller att träna upp alla bra.

I stumfilmen Med polisen på vägen får vi se en trafikrazzia.

Med polisen på vägen (stumfilm) - Spela upp på Arenan

I barnprogrammet Vi frågar polisen ges barnen information om polisens arbete. Det handlar mest om trafikpoliser, inte om mord och misshandel. Barnen får information om trafikregler och hur man ska vara i trafiken.

Vi frågar polisen om trafikregler och skolvägen - Spela upp på Arenan

Markus och Lotta besöker också stallet i Brunakärr och lär sig om den ridande polisen, om polishästar och hundar.

Och hur går en polisrazzia till? Markus och Lottas mamma kör för fort när hon skall föra barnen till skolan, hon blir fast i en razzia, men det är en vänlig polis som känner Markus och Lotta från tidigare, så han kan berätta om sitt arbete medan böteslappen skrivs ut.

Om polishästar och polishundar - Spela upp på Arenan

Vi färdas tillbaka till stallet i Brunakärr i Regionalen 1988 för att bekanta oss med de ridande konstaplarna och hästarna.

Text: Ida Fellman

Trafikpolis och razzia - Spela upp på Arenan
Om polishästar i Regionalen - Spela upp på Arenan

Läs också