Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Lill-Babs är stark med läppstift och höga klackar 1983

Publicerad 06.10.2006 14:00. Uppdaterad 03.04.2018 13:27.

Lill-Babs dyker här upp i finländsk radio 1983 och pratar om både politik och media. Om hur det är att vara på alla löpsedlar, men ändå inte anses fin nog.

Sångerskan Lill-Babs, egentligen Barbro Svensson, föddes 1938. Lill-Babs fick ett genombrott som skivartist med ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?” (1959) skriven av den då relativt okände Stikkan Andersson. Hon sjöng låten på Hälsingedialekt.

Lill-Babs medverkade därefter i en rad krogshower och musikaler. Hon gjorde många folkparksturnéer och framträdde också som programledare i TV.

Men det är inte bara musiken som gjort Lill-Babs berömd. Hennes äktenskap först med Lars Berghagen och sedan med den berömde norske mannen Kjell Kaspersen, landslagsmålvakt i fotboll, har gjort att hon figurerat i tidningarna.

Den här intervjun är gjord i samband med att hon uppträdde på en fredsfestival i Helsingfors 1983.

Lill-Babs talar om världen och världsfreden. Och om starka män och kvinnor. Lill-Babs talar om människor och kvinnosaksfrågan.

Förr var det inte fint att tycka om Lill-Babs.

Presspubliciteten är svår. Det är inte vad journalisterna skriver, utan löpsedlarna och rubrikerna som kan vara svåra.

Lill-Babs säger att hon bara måste vara sig själv. Också om det gäller att ha ljusrött läppstift och höga klackar. Det viktigaste är att få vara sig själv.