Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Krista Siegfrids och Marry Me dingdongade sig till Eurovisionen

Uppdaterad 10.05.2016 13:56.

Krista Siegfrids vann Tävlingen för ny musik, UMK, 2013 och gick därmed vidare till Eurovisionsschlagerfestivalen. Men Krista har sjungit sedan babyåldern och deltagit i många shower.

Krista Siegfrids har alltid varit ett stort eurovisionsfan. Hon sjöng Carolas "Fångad av en stormvind" med hårtorken som stormmaskin redan som barn.

Hon har dessutom haft ett brinnande intresse för all typ av show, musik och uppträdanden. Redan som liten lekte hon Spice Girls. I synnerhet Sporty Spice var i hennes smak, och om henne fick ingen säga ett ont ord, berättar storasyster Anna-Karin Siegfrids, som själv är programledare för Svenska Yles program Utmanad.

Krista och Anna Karin Siegfrids är ivriga inför finalen
Krista och Anna Karin Siegfrids är ivriga inför finalen - Spela upp på Arenan

2009 uppträdde hon i Svenska Teaterns musikal Play Me och i andra musikaler.

Hon deltog också i Folktingets projekt med låten Vår tid, vårt land. Och det gillade hon.

Dessutom har Krista Siegfrids varit sångare i Daisy Jack. Vi hör henne i låten Perfect Me som hon framför i Min Morgon. Med sin pigga stil charmade Krista Siegfrids också i The Voice of Finland 2011-2012.

Vissa har kritiserat texten i Marry me, och det blev faktiskt en liten feministisk debatt om låten. Obs tog tag i diskussionen. Marry me med sitt pigga ding-dong, kärlekseufori och äktenskapsdrömmar skall man inte ta så allvarligt menar Krista. Det är ju bara ESC! Många verkar också ha gillat den poppiga låten, som gick vidare från semifinalen. Och Krista kan bara ropa jihuuu!

Debatt om feminism, ESC och Krista Siegfrids
Debatt om feminism, ESC och Krista Siegfrids - Spela upp på Arenan

Och det gick vägen med Marry me som vann då publikens och domarnas röster räknades ihop.

Efter finalen får vi se om Kristas pojkvän, Janne Grönroos på Radio X3M friar till henne. Det hade han lovat om hon vinner.

Text: Ida Fellman

Krista Siegfrids och Janne Grönroos på Popkalaset
Krista Siegfrids och Janne Grönroos på Popkalaset - Spela upp på Arenan

Läs också