Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Benny och Björn från Abba om schlagerfestivaler och politiska festivaler

Från 2007
Uppdaterad 10.05.2016 16:25.
Intervju med Benny Andersson och Björn Ulvaeus - Spela upp på Arenan

Abba vann Eurovisionsschlagerfestivalen 1974 med en låt som kom att bli den allra största hitten i dessa sammanhang: Waterloo. Här intervjuas Benny och Björn efter segern i Brighton om skillnaden mellan en schlagerfestival och en alternativ politisk festival.

I det första klippet diskuterar Björn Ulvaeus och Benny Andersson med redaktör Tapio Tuominen om Abbas hektiska år efter segern i Brighton 1974. Björn och Benny framstår som mycket blygsamma, pengar har de inte fått, ruljansen fortsätter som vanligt. Abba kommer inte att delta på Eurovisionsschlagerfestivalen flera gånger.

Redaktör Tapio Tuominens frågar om skillnaden mellan Schlager-EM och alternativa fesivaler. Benny och Björn, som påpekar att de aldrig varit på alternativa festivaler, menar att dylika skall få finnas. Men alternativa festivaler är nog mera inriktade på text, överpolitiserade och revyaktiga, säger de med en mun.

Intervju med Björn Ulvaeus - Spela upp på Arenan

I det andra klippet får vi höra Björn Ulvaeus svara på nästan samma frågor, men Björn verkar mera utmattad. Pengarna har de inte sett röken av, påstår Björn. Och Abba har inte haft några liveturneringar ännu. Men nu skall Abba ut på en turné, där Finland t.om. är inkluderat.