Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Pale om Pål Pressli

Från 2008
Uppdaterad 28.06.2016 13:37.
Vad tänker Pale Olin om Pål Pressli och Fråck? - Spela upp på Arenan

Med unika inslag av arkivmaterial hör vi här Paul Olin berätta om sin "karriär" på Finlands svenska television.

Pale Olin tittar på klipp från 80-talet, kommenterar dem och berättar mera om hur det var att göra Pål Pressli och Fråck.

Om sig själv säger han att han frapperas av den otroligt irriterande Helsingfors-intonationen. Tänk att folk måste lyssna på det! Med liksom, dethäran och detdäran instrött allt som oftast.

Pale Olins program delade ofta tittarna, man älskade eller hatade dem. Särskilt Pål Pressli var ett sådant program, vissa gillade det och han fick en hel massa fanpost, men många bekanta och vänner undrade hur han kunde göra något sånt. Med Pål Pressli ville man skapa något provocerande.

Det var en salig anarki då Pål Pressli-avsnitten gjordes, berättar Paul Olin. Själva idén till Pål Pressli var otroligt "dorkig" och innehållet var en salig blandning av skrivet material, hugskott och en hel massa som var helt improviserat. "Vi visste inte på morgonen vad vi skulle göra när vi for ut och filma".

Men det är också något charmigt med hur man gjorde tv på den tiden. Det är så långsamt och rudimentärt, "och så går vi här, och så går alla och dallar och det får ta precis den tid det tar", kommenterar Olin ett klipp från frågesporten Fråck.

Text: Ida Fellman