Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Eva Wahlström tänkte aldrig att hon skulle bli yrkesboxare

Publicerad 25.05.2007 10:00. Uppdaterad 16.01.2016 15:59.

Eva Wahlström tänkte sig aldrig att hon skulle bli yrkesboxare. Det var bara så fint att slå och tävla, säger hon. Och så såg det ju tufft ut också.

Boxningen attraherar Eva Wahlström för att man där utmanar sina gränser. När man boxas glömmer man också vardagens problem. Det enda Eva Wahlström saknar ibland är att få vara vanlig, gå ut på en rökig bar, äta en massa fet mat. Eva Wahlströms mamma konstaterar att Eva har blivit ännu mer målmedveten och starkare efter pappans död. Livet fortsätter inte för evigt, man måste ta ut allt..

I ungdomsmagasinet Gusto träffar vi en 16-årig Eva Wahlström. Hon talar om obehagliga upplevelser och smärta, men framför allt om den njutning hon får av att satsa på boxning.

Eva Wahlström har vunnit FM-brons i boxning och är på väg på sin första internationella tävling. "Mitt hemliga vapen är väl att jag ser så snäll ut, men ändå är ganska hård", säger hon.

På de internationella tävlingarna 1999 ser Eva Wahlström verkligen ser ut som om hon fått på käften. Men hon har ändå njutit, trots att man aldrig vet vad man får för en slagmaskin till motståndare.

Fyrfaldigt finländsk mästarinna i boxning, hur ont gör det när man får en smäll rakt i ansiket? frågar Bettina S. av Eva Wahlström.

Här talar de mest om Eva Wahlström brutna näsben, och om hur det känns att få ta emot slag.

.

Sportmagasinet träffar Eva Wahlström en vecka och 3 kg före EM 2004?. Hur förbereder hon sig? Evas tränare, Markku Lindholm, talar om att man glömt bort snabbheten, stilen och väjandet i boxningen. Boxning har enligt honom blivit en slagtävling, och det är fel.

Det blev fel färg på EM-medaljen den här gången

I Bettina S 2004 talar Eva Wahlström talar om sin pappas död.Till sist utmanar Bettina Eva på en tävling i hopprep, som Bettina förlorar två gånger, och Eva ser mycket nöjd ut.

2004 blev det också fest på slottet för Eva Wahström. I en tuff mockaklänning, med sin man.

Inför de nordiska mästerskapen i Lovisa 2007 intervjuas en nervös och lite ensam Eva Wahlström.

Efter en lång frånvaro gjorde Eva Wahlstöm comeback i boxningsringen 2010 med en proffsdebut.

Och det blev knockoutseger!