Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Bensowordförande: Jag avgår väldigt gärna

Från 2015
Uppdaterad 04.02.2015 13:05.
Villa Bensow
Bild: YLE/Patrik Raski

Iselin Krogerus-Therman avgår gärna från stiftelsens styrelse. Patent- och registerstyrelsen saknar förtroende för styrelsen vid Bensows stiftelse, efter nya avslöjanden i programmet MOT i måndags.

Styrelsens ordförande Iselin Krogerus-Therman säger sig ha förståelse för Patent- och registerstyrelsens uttalande.

Jag har tagit vatten över huvudet.

- Jag avgår väldigt, väldigt, gärna för jag ser att jag har tagit vatten över huvudet. Jag trodde att jag skulle leda verksamheten på Bensow,och så har det ju inte blivit. Jag är inte någon expert på byggnadsfrågor och vi har en enorm fastighetsmassa. Det är alldeles klart att det borde man ha tänkt på i början, men det är alltid så lätt att vara efterklok, säger Iselin Krogerus-Therman.

Daghemmet Lilla Lyan i Grankulla.
Bildtext Det gick inte som på Strömsö när Bensow i somras skulle renovera sina daghem.
Bild: YLE/ Christoffer Gröhn

Stiftelsen påbörjade i somras en renovering av daghemmen i Grankulla. Det visade sig att byggnadstillstånden inte var i skick.

- Fastigheterna kräver ständigt underhåll och det är viktigt att de hålls i skick för det är ju donatorns önskan, men det är inte min kompetens på något sätt. Jag hoppas verkligen vi skulle kunna hitta nån som har den rätta kompetensen.

Senast i juni blir det förändringar i styrelsen för Bensows stiftelse.

- Vi har styrelsemöte på måndagen och jag tror de flesta gärna avgår för vi har haft det så besvärligt, säger Iselin Krogerus-Therman.

Läs också:
"Bensowstyrelsen har inte vårt förtroende"
Bensow mörkade mögelrapport