Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Sjukhus i Donetsk träffades - flera döda

Från 2015
Uppdaterad 04.02.2015 15:16.
Programmet är inte längre tillgängligt
Nyhetsvideor: Granat träffade sjukhus i Ukraina - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Flera personer uppges ha dödats när ett sjukhus i den separatistkontrollerade staden Donetsk i östra Ukraina träffades av artillerield.

Den ryska nyhetsbyrån Ria citerar separatistkällor som säger att fyra personer dödades. Brittiska BBC skriver att det finns obekräftade uppgifter om att antalet kan vara betydligt högre.

De lokala myndigheterna uppger att största delen av dödsoffren var personer som befann sig utanför sjukhuset. Myndigheterna har inte uppgett hur många döda och skadade det rör sig om.

"Artilleribeskjutning inträffade vid lunchtid...Träffade ett sjukhus. Det finns döda och skadade", skriver de lokala myndigheterna på sin webbplats.

Civila mål i de rebellkontrollerade städerna Donetsk och Luhansk har med jämna mellanrum träffats av granater och artillerield.

Fortsatta strider

Tidigare under dagen uppgav den ukrainska armén att två ukrainska soldater hade dödats och 18 skadats i strider mot proryska separatister det senaste dygnet.

Enligt armén har separatisterna utfört omkring 80 artilleri- och granatattacker mot den ukrainska arméns positioner i östra Ukraina.

Över 5 000 personer har dödats sedan våldet i östra Ukraina bröt ut för ungefär nio månader sedan. Våldet har ökat ytterligare sedan den senaste rundan av fredsförhandlingar i Minsk kollapsade i lördags.

Läs också:
Över en miljon på flykt undan kriget i Ukraina