Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

800 brevlådor med Peter Snagg

Från 2007
Uppdaterad 24.02.2020 14:38.
Bar med jukebox och flipper, 1960
Bild: Yle bildtjänst/Kalle Kultala

God afton, gott folk, för åttahundrade gången, öppnar Peter Snagg sin brevlåda. Brevlådan har genom åren fått över 17 000 brev.

Peter Snaggs brevlåda

14:33

För att visa att brevlådan inte har blivit åderförkalkad, utan har hållits ung och livskkraftig börjar Peter Snagg den här gången med en fråga som ställts av pojkar mellan 13-17 år som ej får besöka ortens kaffebar och inte heller spela på spelautomaterna. Snagg förstår att ungdomen vill nojsa, men menar att man också skall lyssna på barägaren.

Problemet på landsorten är att det inte finns alternativa ställen för ungdomarna att gå till. Snagg föreslår samkväm på ungdomsgården där unga och gamla kunde umgås under civiliserade former. Och hobbyrum där pojkar kunde greja med radioapparater och plocka sönder mopeder och flickor pröva nya sygrejer.

Konklusionen om barägaren är att han nog har rätt att jaga bort pojkarna om de stör, och att pojkarna ej får spela på apparaterna, för de är farliga pjäser, som ingen har blivit rik på. Pojkarna bör be barägaren om ursäkt, och lugna ner sig lite.

För övrigt svarar Snagg på en fråga som behandlar lönerna inom jordbruket och ett ryskt läkemedel som skall bota polio.

Till sist - som vanligt - en god historia om 68-åringen, hans far och och hans farfar.

Text: Ida Fellman