Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Jul Kul

Från 2007
Uppdaterad 25.11.2015 14:38.
Den tredje december - Spela upp på Arenan

Jul Kul från 1993 framstår som en mycket märklig julkalender. Det är svårt att egentligen få en uppfattning om vad den handlar om när man ser ett avsnitt.

Vad är det riktigt som händer i studion med Jul Kul? Själva kalendern är närmast obegriplig, det handlar tydligen om en urmakare.

Så får vi några insprängda sketcher, "Gissa namn" och Veckans gråt och Dagens stol med Linus Hoffman. Dessutom dansrörelser med Donata Pennanen.

Och till sist oftast en video med Benny Törnroos med Haffsårkestern eller Barnkören sjunger fina låtar som det svänger om: "Jag vill ha prylar.

Buuklubbs-Kicki (Mikaela Strömberg) berättar om kalendern:
"Jul Kul var en riktigt kul upplevelse att vara med i! Den handlade om hur Håkki och jag varje dag i 24 dagar tog oss genom en form av bana, med olika punkter och stationer. Det var hysteriskt. Vi hade nya dräkter varje dag, designade av Nikodemus Hagelstam och de här dräkterna var utan tvivel julkalenderns höjdpunkt! De var jättejättefina. Åh, jag minns hur rasande Håkki var den 12 december då vi hade gröna trikåer och kronblad i silkespapper på huvudet! Det kan löna sig att kolla hela dräktkavalkaden, de var påhittiga och galna! Ett konstverk faktiskt."

Självständighetsdag - Spela upp på Arenan
Den sjunde december - Spela upp på Arenan
Fjorton dagar kvar till jul - Spela upp på Arenan
Den elfte december - Spela upp på Arenan
Tio dagar kvar till jul - Spela upp på Arenan
Den femtonde december - Spela upp på Arenan
Den sextonde december - Spela upp på Arenan
Den sjuttonde cyklar man i snö och tar det piano - Spela upp på Arenan
Tre dagar kvar till julafton - Spela upp på Arenan
En dag kvar till jul - Spela upp på Arenan

Läs också