Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Intervju med Tuomas Holopainen

Från 2008
Uppdaterad 27.12.2015 12:11.
Metallväktarna intervjuar - Spela upp på Arenan

Vad är Musse Pigg-heavy? Och hur ser Tuomas Holopainen ut? Här får du svar på dessa frågor när Metallväktarna möter Nightwish. Också Tarja Turunens avgång och musiken diskuteras.

Tuomas Holopainen (född 1976 i Kides, Finland) är kompositör och keyboardist i bandet Nightwish.

Nightwish är mest känt för sina internationella hits Nemo, Wish I Had an Angel och Sleeping Sun. Mysticism, patetism och djupa känslor spelar in i Nightwishs musik. Det nyaste albumet Dark Passion Play steg genast till toppen, och skivan var den dyraste som någonsin spelats in i Finland. Bl.a. jobbade man 10 månader i studion på Abbey Road, med Londons filharmoniska orkester. Närmare 130 musiker deltog.

Förutom Tuomas Holopainen ingår Jukka ”Julius” Nevalainen, Emppu Vuorinen, Marco Hietala och den svenska sångaren Anette Olzon i bandet Nightwish.

Nightwish började med Tarja Turunen som sångare och Metallväktarna diskuterar här den nya sångaren, Anette Olzon. Många lär tycka bra om den nya skivan, att det är den bästa Nightwish har gjort. Kommer man att spela de låtar som handlar om bitterheten som kom i och med Tarja Turunens avgång i oktober 2005? undrar redaktör Lasse Grönroos. Typ Bye bye beautiful och Master passion green. Men Tuomas Holopainen kontrar med att säga att det inte är hat, utan sorg.

Tuomas Holopainen får berätta vilken Disneyfilm som är bäst, när han började använda kajal och andra viktig information.

Text: Ida Fellman