Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Även mikrobakad Runebergstårta är god

Uppdaterad 01.02.2022 15:30.
Matias Jungar bakar Runebergstårta i mikron - Spela upp på Arenan

Hur bakar man Runebergstårtor egentligen? Se Matias Jungar baka tårtan i mikron och massproduktion av tårtor. Dessutom Fredrika Runebergs hemliga recept...

Det går många legender om tårtan som Runeberg lär ha älskat. Att Fredrika Runeberg bakade dem på smulor och överblivet bröd. Och skall det vara rom i dem eller inte?

Matias Jungar, sedermera känd från Strömsö och en massa matlagningsprogram bakar en Runebergstårta i mikron. Inte så konventionellt. Den blev god, men lite bränd, påpekar han.

Vi besöker en yrkesskola där man massproducerar Runebergstårtor.

Runebergstårtor i tusentals - Spela upp på Arenan

Här får vi höra Fredrika Runebergs ursprungsrecept på tårtorna, eller bakelserna som de kallades.

Fredrika Runebergs ursprungsrecept - Spela upp på Arenan