Mat med mersmak: Urbenad lammstek

I Mat med mersmak används igen fina råvaror. En fin lammbit som benas ur och fylls med allehanda godsaker och äts med potatisgratäng.
Kocken Bertel Lindvik sätter inte vitlök i lamm på grund av att så många inte tycker om det. Fråga gärna på förhand om vitlök och lämna bort vitlöken om man inte vet, säger Lindvik.
I stället använder Bertel Lindvik rosmarin, persilja, salt och peppar. Bertel Lindvik binder ihop steken, medan redaktör Tor Ahlstrand står tafatt bredvid.
Till detta gör Bertel Lindvik en enkel potatisgratäng med grädde och ost. Tor Ahlstrand verkar inte hänga med riktigt, utan får kanske representera den hjälplösa tittaren. Han bekymrar sig bland annat för att Bertel Lindvik inte följer något recept.
Bertel Lindvik använder inte underliga och främmande kryddor, utan tar fram det inhemska.
Text: Ida Fellman