Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Intervju med Oskar Osala från 2008

Från 2008
Uppdaterad 05.05.2015 12:00.
Oskar Osala från Blues - Spela upp på Arenan

Oskar Osala från Esbo Blues har bidragit starkt till att Blues stigit till FM-final. Här ser vi en intervju med denna sympatiska unga man från 2008.

Redaktörerna Kaj Kunnas och Chriso Vuojärvi beskriver Oskar Osala (f. 1987) som en multilingual, mogen, mild men definitivt inte macho man.

Vasa med moderklubben Sport och familjen har betytt mycket för Oskar, men som 17-åring for han iväg over there. Och spelade som den enda finländaren i Kanadas OHL-liga.

Som 19-åring gjorde han sin debut i det finska landslaget och flyttade över till Esbo Blues.

Vi får också höra vad Oskar Osalas pappa och mamma känner och tycker. Osalas mamma Pia Fant är alltid orolig för sin son. Hon mår inte bra under matcherna. Och Oskar Osala bekymrar sig över om mamman är orolig. Han berättar att han skämdes otroligt då mamman såg ett av hans slagsmål live.

Osala tycker att poäng och segrar är ointressanta. För honom är själva matcherna och laget viktiga. Att någon kallat Osala för Finlands Peter Forsberg tycker han är helt fel. Oskar vill bara be Foppa om förlåtelse.

Oskar Osala kommer kanske sluta i Blues och styra kosan mot NHL och Washington Capitals. Mamma Pia Fant är inte glad, men klart att han får göra det.

Text: Ida Fellman