Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Ungdomarna shejkar och dricker på Dansholmen 1966

Från 2008
Uppdaterad 05.09.2016 14:59.
Inslag om Dansholmen - Spela upp på Arenan

På Dansholmen ordnar Tolkis FBK dans, med tango och shake. Ungdomarna dansar, super, slåss och trycker sig mot varandra i buskagen.

Till Dansholmen kommer folk med buss, båt eller bil från Borgå och Borgå landskommun. Det är östnylänningar och sommargästande H:forsbor.

Ordningsvakten kommenterar att Martti Teini inte så mycket folk, för de unga tycker inte om tango. Men då Jormas börjar spela fylls dansgolvet. Nutidens ungdomar gillar faktiskt shejk, säger ordningsvakten. Och det kan man se.

I buskagen trycker sig ungdomarna mot varandra, ett allmänt drag hos ungdomar nuförtiden, enligt vakten. Ungdomarna använder också mun mot munmetoden. Nångång har det kanske skett värre saker, men då har ordningsmännen ingripit för dylikt passar inte på allmänna platser.

Och slagsmål runt knuten när ungdomar fått i sig för mycket alkohol är också vanligt. Ordningsvakten berättar att bättre folks barn från stan en lördag ställde till med en massa sattyg. Det blev sedan rättegång där brandkåren förlorade mot barnen. Ungdomarna lever för vilt, nog måste det väl finnas en gräns också för bättre folks barn, undrar vakten.

Till tonerna av en smäktande Yesterday av Jormas beger man sig ut i natten efter dansen, hem eller till buskaget.

Text: Ida Fellman

Läs också