Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Håkan Hellström intervjuas på Popkalaset

Från 2008
Uppdaterad 13.04.2015 10:51.
Intervju med Håkan Hellström (utdrag) - Spela upp på Arenan

Håkan Hellström, den mest folkkära artisten i Sverige sjunger sitt liv och älskas av publiken. Här intervjuas han 2003.

Informationsruta

Håkan Hellströms album:
2000 - Känn ingen sorg för mig Göteborg
2002 - Luften bor i mina steg (EP)
2002 - Det är så jag säger det
2005 - Ett kolikbarns bekännelser
2005 - Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått
2008 - För sent för edelweiss

Håkan Hellström (född 1974 i Göteborg) är en svensk sångare, och låtskrivare som började i deppbandet Broder Daniel, men slog igenom 2000 med låten och albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg. Albumet blev en succé, både försäljnings- och kritikermässigt.

Efter det har han gett ut 4 rosade fulllängdsalbum och en EP med kända svenska visor. Han har dessutom medverkat i Allsång på Skansen tre gånger och blivit en folkkär artist.

Hellström är känd och även kritiserad för att låna friskt från andra artister, t.ex. idolerna Morrissey och Bob Dylan, främst i textförfattandet. Men man kan inte påvisa att han stulit, det kan också vara fråga om hyllningar till andra artister. Då singeln "Kom igen Lena!" släpptes ansågs dock musiken i b-sidespåret "När jag ser framåt" ligga allt för nära Andrew Lloyd Webbers "Pie Jesu". Singeln drogs tillbaka, och kom sedan ut i en ny version med en annan låt som b-sida.

Här intervjuas Håkan Hellström i samband med en spelning på Popkalaset i Jakobstad 2003. Mårten Svartström diskuterar kärlek, musik och musikidolen Morrisey. Om det går dåligt med musiken tänker han ta några poäng på universitetet igen.

Kent från Jeppis, Stockholm dyker också upp för att hylla sin idol i marina kläder. Men Kent tycker det var bättre i Globen.

Text: Ida Fellman

Läs också