Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Astrid Thors och immigrationspolitiken

Från 2010
Uppdaterad 25.05.2015 12:36.
Thors i Lördagssällskapet - Spela upp på Arenan

Astrid Thors, Svenska folkpartiets riksdagsledamot och Finlands migrations- och Europaminister har varit mycket framme i medierna angående Finlands asyl- och immigrationspolitik.

Astrid Thors är jur kand och har varit aktiv inom politiken redan länge. 2007 blev hon också migrations- och Europaminister.

Finlands asyl- och invandringspolitik har ofta kritiserats. Åsikterna är delade. Här får vi följa med minister Thors åsikter angående asylfrågor och allmänt om immigrationspolitiken.

I det första klippet får vi höra att enligt Thors baserar sig en del asylbeslut på alltför snäv tolkning av utlänningslagen. Det är ändå möjligtvis på väg mot det bättre berättar Thors.

I det andra klippet får vi se en intervju med Thors. I Spotlight diskuteras bland annat att Finland årligen tar emot en viss kvot med flyktingar, men klarar inte av att erbjuda dem en ordentlig plats i samhället.

Det tredje klippet handlar om en person som avvisades från Finland till Somaliland. Vi får höra Thors kommentarer angående avvisningen.

I det sista klippet får vi höra att myndigheterna vill minska antalet ogrundade asylansökanden, för att snabba upp processen för övriga asylansökanden. Till ogrundade ansökningar räknas bland annat människor som redan sökt asyl i ett annat EU land.

Diskussionen omkring asyl- och immigrationsfrågorna har framförallt under början av 2010 ökat. Åsikterna har delats och blivit mer tillspetsade. Då grundades också en grupp på Facebook, som ganska rakt hotade Thors liv.

Text: Tommi Lahtinen

Thors intervjuas i Spotlight - Spela upp på Arenan
Thors om avvisningen - Spela upp på Arenan
Ogrundade asylansökningar - Spela upp på Arenan