Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Spaghettifågelbo och igelkottspäron

Uppdaterad 06.03.2015 11:25.

Spaghettifågelbo med korv och ärter, rödkålssallad och igelkottspäron med kinuskisås. Det är gott, lättlagat och hälsosamt, berättar Ebba i köket.

Mums var ett program där barn lärde sig laga mat och baka. I det här avsnittet lär sig Tony att laga enkel mat.

Den mesta av tiden tillbringar Tony och Ebba Åhman med salladen. Den är viktig och hälsosam. Idag gör de rödkålssallad med äpple.

Huvudrätten kallar Ebba ett "Fågelbo". Den består av spaghetti, klippta knackorvar, frysta ärter och grönsaker.

Ebba tillåter också barnen att frossa lite "om man minns att genast tvätta tänderna". Tony och Ebba gör nämligen igelkottspäron till efterrätt. Det är inlagda päron med flagad mandel och kinuskisås.

Alla rätter har noggranna recept och förklaringar och inbjudande enkla råd.

Text: Ida Fellman