Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

"Han kommer i morgon" om samlevnad, alkoholism och ensamhet

Uppdaterad 12.01.2023 14:44.
Rita Polster, 1976
Bild: Yle videostill

Sonja är en heltidsarbetande mor, och hennes man jobbar som långtradarchaufför. Från sina långa resor hämtar han hem mycket sprit som Sonja behöver under sina ensamma veckor.

Regissör Carl Mesterton har gjort många tv-filmer som behandlar sociala och samhälleliga problem, så också i serien Samlevnad. "Han kommer i i morgon" är en del av denna serie och här tar Mesterton upp ensamhet och alkoholism.

Sonja (Rita Polster) och Arvid (Ulf Töhrnrooth) har byggt ett hus för sin familj. Sonja arbetar som parfymförsäljare på ett varuhus, Arvid som långtradarchaufför. Arvid kör mycket i Europa och är långa perioder borta hemifrån.

Den här dagen skiljer sig inte så mycket från de andra. Medan Arvid kör ombord på Viking Line för den sista etappen hem, gör Sonja sig i ordning för att gå till jobbet. Men hon kommer försent än en gång och får gå in till försäljningschefen för att få en varning

På kvällen måste hon ge sig själv tröst. Hon går ut med en väninna (Soli Labbart). Samtidigt kommer Arvid hem och hittar ett tomt hus.

När Sonja kommer hem berusad bubblar de förträngda känslorna upp till ytan.

Medverkande i Samlevnad: Han kommer i morgon

Alla fyra delar av Samlevnad finns på Arenan tillsvidare.

Mer om ämnet på Yle Arenan