Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Lyssnarnas frågor om sex 1970

Från 2010
Uppdaterad 24.02.2020 14:46.
Kondomer, 1970
Bild: Yle

Det är sorgsna människor i nöd som har skickat in brev om sex och samlevnad till Rundradion. Man frågar om (dåligt) sex kan ge cancer, om homosexualitet och preventivmedel.

Frågelåda om sex

14:23

En 54-årig kvinna är mycket olycklig, hon är ordentligt angripen av cancer och tror att otillfredsställande samlag har varit orsaken till hennes cancer.

Experterna menar att man inte kan säga att cancern kommit av samlagen. Möjligen kan svår sexuell missanpassning påverka.

Däremot, menar experten, framkallar samlag som sådant inte cancer utan är det slutliga uttrycket för vår sexualitet och ger oss fysiskt och psykiskt tillfredsställelse.

Ovetande 14-åring frågar när man kan bli med barn och om man ka ha samlag under menstruation.

Vad betyder homosexualitet? Signaturen "Änka med flera söner" har träffat flera intellektuella människor som har homosexuell läggning. Hon undrar om homosexualiteten medfödd eller social och om de homosexuella bör avhålla sig från yrken där de har kontakt med unga människor.

En man på 64 år är olycklig för att han inte mera kan ha samlag på grund av sina mediciner. Måste man sluta med sitt sexualliv när man är äldre, undrar han?

Text: Ida Fellman