Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Fritidsbåtar

Från 2010
Uppdaterad 13.02.2016 21:55.
3 min

Att ha en egen fritidsbåt att åka omkring med är mångas varmaste sommardröm. Men båtar kräver regelbunden service och ett ställe för vinterförvaring.

Fritidsbåtar ökar hela tiden i antal. Samtidigt är det allt fler som inte har kunskap eller tid att sköta om sin båt. Som tur har också nya båtserviceföretag grundats. Trots det är efterfrågan större än utbudet på vissa områden. Här får vi höra om fritidsbåtar, båtservice och grundstötningar.

I det första klippet får vi följa med Janne Holmén som driver båtservice i Pargas. Holmén berättar att det är allt fler som vill slippa vårda båten själv. ”De vill ha de så att de kommer och får nycklarna i handen och allt skall fungera”, säger Holmén.

I det andra klippet får vi höra om båtservice i Dalsbruk. Vi får höra att grundstötningar sysselsätter mycket under sommarmånaderna.

I det tredje och fjärde klippet får vi följa med när båtsäsongen startar på Drumsö. Vi får se hur båtarna sätts i skick efter vintern. Dessutom får vi höra allmänt om båtliv.

När båten och utrustningen är i skick är det bara att åka ut till havs.

Text: Tommi Lahtinen