Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Akademat kockar vegemat

Uppdaterad 06.10.2016 10:54.

Akademens killar tänker fly när de hör att de skall kocka helt vegetarisk mat. Det krävs mycket tålamod från marthan Maria Hackzells sida för att vegewoken och kokosplättarna skall bli klara.

Den inbillade gästen som skall besöka Akademat är vegan, och äter således inget från djurriket, inte ägg, mjölk eller ens gelatin. Detta mottas med löje av Markus Perret.

Huvudrätten är vegewok med massor av grönsaker, bl.a. vitkål, zucchini och paprika. Till woken bjuder man risnudlar.

Pojkarna tjafsar och käbblar som vanligt med Maria Hackzell. Men vi får höra en pigg version av Uti vår hage: "uti vår mylla där växer det mat, ta fram din wok"

Till efterrätt blir det plättar gjorda på kokosmjölk med rårörda bär.

Text: Ida Fellman