Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Victoria och Daniel i Finland

Från 2010
Uppdaterad 13.07.2017 12:47.
Victoria och Daniel anlände till Finland - Spela upp på Arenan

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte och besegrade hela Finland. Alla tog den charmiga prinsessan och den trevliga prinsen till sitt hjärta.

Den 2 november 2010 kunde Helsingforsborna se kronprinsessan Victoria och prins Daniel på stadshusets balkong i Helsingfors.

Kronprinsessan hälsade på "helsingborgarna" då hon från stadshusets balkong talade till de människor som hade samlats på Salutorget. Hon korrigerade sitt misstag med humor, och noterade att det var fråga om en klassisk felsägning.

Victoria konstaterade vidare att det inte är någon slump att en av hennes och Daniels första utrikesresor går till Finland. - Det visar hur nära varandra Sverige och Finland ligger och att Finland har en särskild plats i våra hjärtan, sade Victoria.

Efter att ha hälsat på helsingforsarna åt kungligheterna lunch på stadshuset. På morgonen bekantade sig paret med ungdomsstationen Happi. På eftermiddagen öppnade kronprinsessan ett framtidsforum på Hanaholmen.

Den första november träffade de svenska kungligheterna president Tarja Halonen med make på Talludden i Helsingfors. Efter det for paret till Lahtis där de möttes av tusentals människor. I Lahtis följde Victoria och Daniel med undervisningen i svenska vid Tiirismaan lukio i Lahtis. Lunch intogs på Sibeliushuset där de också bekantade sig med unga formgivares arbeten.

På kvällen den 1 november deltog paret på en fest på presidentens slott tillsammans med cirka 160 inbjudna gäster.

Paret besöker på Lahtis - Spela upp på Arenan
Victoria och Daniel i Helsingfors - Spela upp på Arenan
Victoria hälsar från balkongen - Spela upp på Arenan