Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

I december 1936

Från 2010
Uppdaterad 23.12.2015 11:07.
Julkommers, julresor och hedersvakt på julen - Spela upp på Arenan

Alexis af Enehjelm gräver 1936 bland gamla radioreportage på skivor. Här är det december med julrusning på tåg, i varuhus och i kasernen. Vi får också höra om banksäkerhet och ridstall.

Reportageavdelningens chef Alexis af Enehjelm presenterar programmet, som består av radioreportage på skivor som skall förstöras.

Det är december, och redaktör Kaj Klinge ger sig ut för att julhandla. Han talar med barn om leksaker.

L. H. von Willebrand, besöker på julaftonen Helsingfors järnvägsstation och talar med biljettfröknarna. Det har varit full rusning på tågen, men biljettfröknarna har ändå tid att njuta av julefriden.

von Willebrand hälsar också på soldaterna i kasernen på högvakten och pratar med dem om att hurudant är det att fira jul i kasernen och inte hemma. Vi hör signalen för aftonbön och för sängdags för soldaterna.

Alexis af Enehjelm påpekar att vid jul är det särskilt viktigt att tänka på pappornas ekonomi. Magister Åke Tollet besöker kassavalvet på en stor bank och berättar om bankens skyddsanordningar.

Och efter det besöker L. H. von Willebrand ett stall. Vi får höra en ridlektion och en intervju med kapten Hausen som förklarar vad det betyder att vara master för klubben utomlands och i Finland.

Text: Ida Fellman

Säkerheten i bankvalven och ridstallsbesök - Spela upp på Arenan