Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Mat och liv med Vivi-ann Sjögren

Uppdaterad 06.10.2016 14:35.

Viv-ann Sjögren förvandlar det mesta till mat. Hon friterar maskrosknoppar i Esbo och kockar havsdjur i Andalusien.

Vivi-ann Sjögrens författarskap har inspirerats av resor och främmande kulturer. Och det är främst maten i de olika kulturerna som får en stor roll i henners böcker.

Flera platser har gett Sjögren, vad hon kallar, parallella hem. Hon låter läsaren ta del av dessa platser i sina böcker.

Christine Saarukka börjar sin resa med Vivi-ann i Esbo där Vivi-ann plockar av vårens underbara vilda grödor. Hon plockar nässlor och maskrosknoppar. Nässlorna använder hon som spenat och maskrosknopparna friterar hon.

Så reser Christine Saarukka och Vivi-ann ner till Andalusien. Där får Christine smaka och njuta av matkultur.

Text: Ida Fellman