Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Frågelek i långsamt tempo

Från 2013
Uppdaterad 27.09.2016 12:58.

Redaktör Knud Möller, fru Gunvor Åfeldt och major Hans Sjöstedt tävlar här i en munter om än något sävlig frågelek. Frågeleken är också interaktiv.

Programledaren påpekar att detta bara är en liten frågelek. En liten för att de i studion tar det på skämt. Redan vid presentationen går det fel: fru Gunvor Åfeldt presenteras först som Åkerfeldt. De övriga deltarna är redaktör Knud Möller och major Hans Sjöstedt. De tävlande har möjlighet att tända lampan när de vet svaret.

Frågorna till deltagarna går ut på att hitta gemensamma nämnare mellan föremål, hitta fel i bilder, känna igen sånger samt räkna upp Snövits dvärgar. Deltagarna opponerar sig från den första frågan.

Mellan och till frågorna spelar och sjunger Bosse och Robert.

Men Frågeleken är också ett interaktivt program. Tittarna tävlar hemma med varandra, men på ett annat sätt. De skall hitta på ett nyckelord som är ett gemensamt för alla frågor och svar. Och då kan man vinna pengar. Tre pris delas ut, till den sammanlagda summan av 200 mk ut, eller 20 000 gamla mark som programledaren tycker låter mer.

Text: Ida Fellman

Läs också