Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Felicia Feldt talar ut om sin mamma

Från 2013
Uppdaterad 29.02.2016 15:40.
Felicia Feldt i Finland - Spela upp på Arenan

En litterär bomb slog ner i Sverige 2012. Felicia Feldt, dotter till barnexperten Anna Wahlgren, talade ut om en sorglig uppväxt, präglad av missbruk och osäkerhet. Felicia Feldt talar i ett djupt samtal med Bettina om sin uppväxt.

Felicia Feldt (f. 1967) är en svensk manusförfattare och författare. Men mest känd är hon för att hon är dotter till författaren Anna Wahlgren.

I januari 2012 gav Felicia Feldt ut boken Felicia försvann.

Där uttryckte hon besvikelse över sin uppväxt, moderns livsstil och uppfostringsmetoder. Hon kritiserade bland annat att hennes barndom gavs allmän insyn och att den beskrivits på felaktigt sätt.

Boken ställde sig även kritisk till modern Anna Wahlgrens bruk av alkohol och hennes frekventa byten av partner, vilka resulterade i en otrygg uppväxtmiljö.

Boken ledde till att relationen mellan mor och dotter bröts helt. Felicia Feldt säger att inte alltid kan förlåta och försonas, men som tur har hon andra mammor.

Elisabeth Mansner tar upp ett arkivklipp (se länk) där Anna Wahlgren besöker Finland med sina barn (1986), och berömmer förhållandet till dem. Felicia säger att det var just vid de tiderna hon började bli arg på sin mamma.

Felicia Feldt hos Bettina - Spela upp på Arenan

Läs också

Mer om ämnet på Yle Arenan