Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Powerplay hjälpte Liverpool

Från 2015
Uppdaterad 05.02.2015 11:14.
Philippe Coutinho avgjorde matchen mot Bolton.
Bildtext Liverpools Philippe Coutinho avgjorde FA-cup mötet mot Bolton med ett mäktigt långskott.
Bild: AFP / Lehtikuva

Efter en underhållande och jämn drabbning var det till slut Liverpool som drog det längre strået i omspelet med Bolton i FA-cupen. Matchen innehöll det mesta och avgjordes först på stopptid.

När man talar om FA-cupen tänker de flesta på jämna matcher, sen dramatik och favoriternas fall. Under årets upplaga av turneringen har lag som Manchester City, Chelsea och Tottenham redan fallit ur och på onsdagskvällen var Liverpool nära att ansluta sig till den skaran.

Efter 0-0 på Anfield var supportrarna besvikna och omspelsmatchen såg länge ut att sluta i mardröm för Liverpool. Trots total Liverpooldominans i första halvlek var det Bolton som gick upp i en 1-0 ledning via Eidur Gudjohnsen. Islänningen satte säkert in bollen från straffpunkten i den 59:e minuten.

Allt såg ut att gå hemmalagets väg innan Boltons mittfältare Neil Danns såg rött i den 66:e minuten. Liverpooltränaren Brendan Rodgers såg sin chans och flyttade omedelbart upp Emre Can i en offensiv roll för att jaga kvittering. Fyra minuter efter utvisningen böt Rodgers även in Daniel Sturridge för att ytterligare höja pressen.

De taktiska dragen gav resultat då Can chippade in en boll till Raheem Sterling som satte kvitteringen i den 86 minuten. Matchen såg ut att gå till förlängning men Philippe Coutinho dundrade in ett drömskott via ribban i den 91:a minuten.

Liverpool möter nu Crystal Palace i åttondelsfinalen. För Rodgers skulle en FA-cup seger vara otroligt viktig eftersom han snart tränat klubben i tre år utan att ha vunnit en enda titel.