Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Båtmässan är dyr för båttillverkare

Från 2015
Uppdaterad 06.02.2015 13:32.
Arbete pågår på Freja Marine
Bildtext Båtbygge på Freja Marine.
Bild: Yle/ Frida Lönnroos

Mellan den 6 och 15 februari ordnas mässan Vene 15 Båt i Mässcentret i Helsingfors. Att ställa ut sina båtar på mässan kräver både tid och pengar, och alla båttillverkare kan inte vara på plats.

Freja Marine är ett av de Borgåföretag som har en monter på båtmässan i år. Familjeföretaget har 6 anställda i Borgå och 6 personer är anställda hos underleverantören som gör skroven i Jakobstad. Alla båtar inreds i Borgå.

Få östnyländska båttillverkare ställer ut

Efter samtal till östnyländska byggtillverkare visar det sig att inte så många kommer befinna sig på mässan i år. Arne Andersson som gör Marsund-båtar säger att han inte har båtar till salu för tillfället eftersom han gör båtar på beställning. Därför har han inga båtar att ställa ut.

Jan Gustafson från Freja Marine säger att det är arbetsdrygt och dyrt att ställa ut på mässan, men han tycker att det lönar sig i längden.

– För det första kostar det att hyra en monterutrymme. Det ska finnas bryggor och mattor runt båten, strålkastare och gärna affischer, banderoller och broschyrer. Sen finns det personal som bygger upp och tar ner plus personal på plats under mässan. Båtmässan är en en dyr investering men det är en bra investering i alla fall, säger Gustafson.

Att köpa en båt kan vara en tankeprocess som räcker flera år.

– Båtmässan är platsen dit folk kommer för att titta på båtarna och bekanta sig med dem. Sen kommer det inte alla affärer slås fast direkt, men man får en massa kontakter och det är viktigt. Tack vare dem blir det affärer senare, säger Gustafson.

Jan Gustafson från Freja Marine
Bildtext Jan Gustafson på Freja Marine kommer presentera båtarna under hela veckan.
Bild: Yle/ Frida Lönnroos
Arebete pågår på Freja Marine
Bildtext Tomas Lönnqvist tillverkar båttak.
Bild: Yle/ Frida Lönnroos

Ekonomiskt svåra tider för båttillverkare

Freja Marine har kapacitet att bygga 100 båtar per år, men fullt så många såldes inte under förra året. Det ekonomiska läget märks av inom branschen. 60 procent säljs inom Finland och resten exporteras.

– Båtar är en lyxvara för de är relativt dyra och visst märks det av också för oss. Men vi har bruksbåtar som man behöver när man åker ut till stugan och så vidare. Det har nog slagit hårdare för dem som tillverkar båtar som man använder när det är solsken och fint. Som sagt så inte är den här branschen någon enkel bransch under de här tiderna, säger Gustafson.

70 000 besökare väntas till årets båtmässa i Helsingfors.